Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Samen met Lia Hesemans (schrijver en schrijfcoach) organiseer ik een inspirerende beeld- en schrijfworkshop. 


We beginnen met het maken van leisteenafdrukken met inkt op papier. Dit levert zowel abstracte als figuratieve beelden op. Deze vormen het vertrekpunt voor de schrijfopdrachten in de middag. Je gaat dan schrijvend verder associëren bij de beelden die je gemaakt hebt: korte teksten en poëzie.

Wat zit er verborgen in de leistenen? Leisteen is miljoenen jaren oud. Het is ontstaan door een metamorfose, onder invloed van warmte, druk en tijd, van kleiafzettingen waardoor een sterk gelaagd gesteente ontstond. Geen wonder dus dat, als je afdrukken van leisteen maakt, je zult ontdekken dat daar van alles in te zien is. De ontstane 'tekeningen' zullen je verrassen en inspireren om er ’s middags woorden aan te geven. Gerichte vragen helpen je op weg. Schrijf- of beeldende ervaring is niet nodig.

Wat zit er verborgen in jou? Het blijkt dat op een dag als deze heel geconcentreerd wordt gewerkt. Zonder het meteen te beseffen daal je af in jezelf en komen soms onbewuste gevoelens naar boven. Doordat het werken met leisteen wellicht nog onbekend terrein voor je is en resultaten beperkt te sturen zijn, geef je je voor een deel over aan wat er gebeurt. Als je in de middag gaat schrijven gaat dit proces door en leidt dit je naar onverwachte, bijzondere uitkomsten.

vrijdag 28 februari 2020, van 9:15 tot 17:30

kosten € 125,– inclusief materialen, koffie, thee en een heerlijke gezonde lunch

aantal deelnemers 8 tot 10

locatie Landgoed Bleijendijk, ’t Jagershuis, Sint-Michielsgestelseweg 22, Vught

aanmelden uiterlijk 28 januari 2020

Vakgebieden

Beeldend

Duur & tijd

Duur: van 9:15 tot 17:30
Dag: 28 februari 2020
Tijd: 9:15

Prijs

€ 125,00

Locatie

Landgoed Bleijendijk, 't Jagershuis, Sint-Michielsgestelseweg 22
5261 NH Vught

Contact

Email: jeroenvanlente@msn.com
Telefoonnummer: 0628152030
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.