Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Docent: Joyce Guley en Jan Dirk de Wilde van Knust Press

Data: 24 oktober 11.00-17.00

Kosten: € 50,00 Maximaal 8 deelnemers (inclusief BTW en materiaal)

Deze masterclass van Knust Press is geschikt voor gevorderde gebruikers die meer uit de riso willen halen.

De Risoprinter is een moderne stencilmachine, waarvan de techniek verwant is aan de zeefdruktechniek.

Er wordt gebruik gemaakt van bijzondere inkt op rijstbasis, die wel wat weg heeft van olieverf. De inkt is niet drogend, en wordt alleen door de absorptie van het papier min of meer droog.Hoe ruwer het papier, hoe meer absorptie, en hoe meer pigment, hoe dieper de kleur.

De mannen en vrouwen van Knust hebben 35 jaar ervaring in het risodrukken en kunnen als geen andere begeleiden naar een optimaal resultaat. Onderdeel van de charme van riso is ook het omarmen van kleine imperfecties zoals de kleine verschuivingen die tijdens het maakproces optreden, een kenmerk van de riso.

In deze masterclass kijken we vooral naar de technische achtergrond om te komen tot een diepe heldere risoprent. Het resultaat is een prent waarin de heldere kleuren prachtig tot zijn recht komen en een knowhow zodat je in de toekomst nog meer uit deze techniek kan halen.

Over Knust:
Knust heeft de wortels in de krakersbeweging en heeft in 35 jaar enorm veel ervaring opgebouwd in de stencil en risodruk. Hun basis staat in Nijmegen in het iniatief Extrapool, het Nijmeegse podium voor performance en geluidskunst dat is voortgekomen uit Knust.

Hier wordt dagelijks een brede en kleurrijke variatie en drukwerk gemaakt.Onlangs was een overzicht van hen te zien 'Gekust door Knust.Ook maken ze een variatie aan specialistisch drukwerk waarmee ze regelmatig in het buitenland te vinden zijn.Werk van hen is o.a. te vinden in de collecties van Victoria & Albert in Londen en het Museum of Modern Art in New York.

Meer Knust:
http://extrapool.nl/agenda-events/gekust-door-knust-35-jaar-stencilkunst/
https://tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/
https://vanabbemuseum.nl/programma/programma/knust/en/

Deze masterclass is onderdeel van Parariso. Van 5 oktober t/m 10 november zet het Grafisch Atelier Den Bosch met dit event de Risografie in de spotlights. Samen met kunstliefhebbers en kunstmakers onderzoeken, tonen en vieren we de wondere technieken van de Risoprinter. Wees erbij!

Inschijven via: https://www.gadenbosch.nl/knust

Vakgebieden

Beeldend / Literatuur / Digitale media / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 24-10-2019
Duur: 3 uur
Tijd: 11.00-17.00

Prijs

€ 50,00

Locatie

Boschveldweg 471A
5211 VK Den Bosch

Contact

Email: info@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: 0736134277
Mobielnummer: 0736134277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.