Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

12-03-2020 UPDATE: DIT EVENT IS TOT NADER ORDER GECANCELD! MEER INFORMATIE VOLGT ZO SNEL MOGELIJK.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lezing 1: Van rolstoel naar topsport - Ilona Schooneveld

Dit vertelt Ilona over haar dansverhaal: "Een aantal jaar geleden was mijn situatie heel anders als nu. 24 jaar oud en een lichaam dat niet meewerkt. Dat was niet echt hoe ik mijn leven had voorgesteld. Op een bepaald moment heb ik de bewuste keus gemaakt om het beste van mijn leven te maken en alles eruit te halen wat er in zit. En HOE?! Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar je krijgt er wel veel voor terug.


Mijn TED talk gaat over mijn weg van rolstoel naar topsport en alles wat dat met zich mee heeft gebracht. Ik hoop jullie een stukje mee te kunnen geven van mijn drijfveren en kijk op het leven. Tot slot toon ik samen met mijn partner een showdance gebaseerd op mijn verhaal."

 

Lezing 2: Change by dance - Christiaan Simons

Christiaan vertelt alvast over zijn eigen dansverhaal: " "Zonder dans weet je goser, was ik er gewoon niet meer geweest weet je man"... sprak een vriend met plat Haags accent en een paradoxale nuchterheid en vanzelfsprekendheid. Dat "dans je beweegt" was en is ook in mijn leven een soort Leitmotiv; als danser, als docent en als choreograaf. Van de eerste slow-quick-quick in een zaal gevuld met enkel voetengeschuif van (te) rationele gymnasiastische adolescenten, tot voorstellingen met inclusiedans, tot intense Braziliaanse Zouk (Lambada) of bijzondere gebeurtenissen tijdens mijn lessen...

In deze Talk wil ik je meenemen in hoe dans veranderen kan, door zelf te dansen, door les te geven en door te organiseren. Durf ik ruimte in te nemen? Huh, ik in the lead? Mensen die meer loskomen en durven te zijn in mijn lessen. Inclusiedans waarin niet de professional schittert maar een jonge jongen, ja, die dan toevallig ook autisme heeft."

Vakgebieden

dans

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 29-03-2020
Duur: 45 min
Dag: zondag
Tijd: 14:45

Prijs

€ 0,00

Locatie

Schilderstraat 33
5211MB 's-Hertogenbosch

Contact

Email: info@cultuurbosch.nl
Telefoonnummer: 088-2800280
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.