Organisaties die zich inzetten voor kunst en cultuur

AtelierBeheerStichting
De AtelierBeheerStichting ’s-Hertogenbosch (ABS) is een kleine en slagvaardige organisatie, die betaalbare ateliers en atelierwoningen voor kunstenaars verwerft en verhuurt.

FASO
Federatie van amateur symphonie- en strijkorkesten. FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten.

Hermes Netwerk Den Bosch
Hermes draagt kunst en cultuur een warm hart toe en bevordert mede het culturele klimaat in Den Bosch.

Jeugdfonds Sport en Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch deel kunnen nemen aan sportieve of creatieve activiteiten in de buurt.
 
Koninklijke Nederlandse Muziek organisatie
De muziekkoepel voor instrumentale amateurmuziek in Nederland met het doel: het op landelijk niveau bevorderen van de (amateurmuziek) muziekbeoefening en aanverwante vormen van (amateur) kunstbeoefening en het behartigen van de gezamenlijke belangen van haar leden en de daarbij aangesloten verenigingen.
 
Als kennis- en uitvoeringsorganisatie voor Noord-Brabant zet Kunstloc Brabant zich daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld. Zij willen zoveel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.
 
LKCA: Cultuureducatie en Amateurkunst
Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst zet zich in om de aandacht voor cultuureducatie, cultuurparticipatie en de toegankelijkheid van cultuur te vergroten.
 

Stichting 1184 ’s-Hertogenbosch
Stichting 1184 is een sociaal netwerk in ’s-Hertogenbosch dat gedreven, ondernemende personen met hart voor de stad verbindt.

Stichting Opus Leo
Stichting Opus Leo wil dat muziek mensen samenbrengt en dat doet zij door het steunen van jong muzikaal talent.