Over Cultuurbosch

Cultuurbosch, podium voor culturisten 

Wij zijn Culturist, jij ook? 
Wil jij graag weten wat er speelt op het gebied van kunst & cultuur in de gemeente 's-Hertogenbosch? Dan is Cultuurbosch iets voor jou! Op de website cultuurbosch.nl zijn alle organisaties, groepen en culturisten te vinden die een hart voor kunst en cultuur hebben. Ben je op zoek naar een muzikant of fotograaf bij een opening? Of wil je een expositie extra onder de aandacht brengen? Wil je het podium betreden en wil je kijken waar dat kan in jouw eigen wijk? Of wil je andere mensen ontmoeten met een passie voor kunst en cultuur? Meld je dan (gratis) aan als culturist en/of organisatie en zorg ervoor dat je niets mist. 

On line: de website
De website www.cultuurbosch.nl is voor iedereen toegankelijk. Na het aanmaken van een profiel kun je een prikbordbericht of agenda item plaatsen, een filmpje van de laatste uitvoering laten zien of een nieuw plan presenteren waarvoor je nog op zoek bent naar partners. Alles is overzichtelijk en professioneel gepresenteerd op een gebruiksvriendelijke website. Daarnaast is er ook een Cultuurbosch Facebook-pagina die je leuk kunt vinden. Dan blijf je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws. 

Off line: Cultuurbosch Cafés op locatie
Het platform Cultuurbosch.nl nodigt uit om nieuwe initiatieven op te zetten en dat vraagt meer dan alleen een on line ontmoetingsplaats. Cultuurbosch organiseert aanvullend op verschillende locaties in gemeente 's-Hertogenbosch de Cultuurbosch Cafés. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen ervaringen worden uitgewisseld en samen plannen worden gesmeed. Deze bijeenkomsten in combinatie met de website, stimuleert culturisten om samen een verrassend aanbod te ontwikkelen. 

Redactie
De redactie bestaat uit culturisten uit verschillende disciplines. Zij speuren naar de meest bijzondere onderwerpen die door de andere culturisten worden voorgedragen voor het blok ‘Uitgelicht’ op de thuispagina van www.cultuurbosch.nl. Het laatste nieuws, foto's, filmimpressies en blogberichten komen dan prominent in het spotlicht staan. Wil je meewerken aan cultuurbosch, ben je schrijver, filmer of fotograaf dan is ‘Uitgelicht’ voor jou de plek. Neem dan contact op met de webredactie.

Agenda
In de agenda van Cultuurbosch kun je altijd een leuke activiteit vinden. Van films en exposities tot optredens, evenementen en workshops. Ook kun je gemakkelijk jouw eigen agenda item plaatsen. Benieuwd wat er aankomend weekend te doen is? Kijk eens op www.cultuurbosch.nl/agenda

Prikbord
Ben je juist op zoek naar iemand die foto's wil maken tijdens jouw optreden? Of wil je muzikale ondersteuning bij een opening? Nieuwe leden voor jouw club? Of heb je juist iets aan te beiden? Materialen, repetitieruimte of...? Dan moet je op www.cultuurbosch/prikbord zijn. 

Blog
Op de pagina van Cultuurbosch wordt de mogelijkheid geboden om blogberichten inclusief foto's en filmpjes te plaatsen. Bloggen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Geef andere culturisten een kijkje in jouw activiteiten of dienstverlening en laat weten waar je mee bezig bent. De blogs vind je terug als je naar de profielpagina van de culturist of organisatie gaat. Ook bestaat de mogelijkheid om op de profielpagina van een culturist te reageren. Maak hier eens gebruik van! 

Cursussen en workshops
Ben jij op zoek naar een leuke cursus of workshop bij jou in de wijk? Op www.cultuurbosch.nl/cursussen-en-workshops kun je precies zien wat er op welke locatie te doen is. Je kunt bij het zoeken de resultaten filteren op wijken, disciplines en leeftijden. Geef je zelf cursussen of workshops? Je mag het aanbod gratis op www.cultuurbosch.nl plaatsen om zo nog meer culturisten te werven.