Profiel

Stadswandeling op Rijm

Hintham 98, Rosmalen

  1 kei leuks     0 reacties
Organisatie Stadswandeling op Rijm bestaat uit:

Over deze Organisatie

U wilt de stad verkennen en zoekt ook nog wat plezier?
Dan is er heel goed nieuws voor u: uw zoektocht eindigt hier
De dichtkracht van Den Bosch is sterk: een goed bewaard geheim
Dus laat u eens verrassen door een wandeling op rijmStadswandelingen zijn er in vele soorten en maten, maar een stadswandeling op rijm is in het Nederlands taalgebied uniek te noemen. ’s-Hertogenbosch heeft de primeur van dit door Emiel Bootsma bedachte concept. De wandelingen voeren langs een aantal voor de Brabantse hoofdstad kenmerkende plekken. De deelnemers krijgen de uitleg grotendeels op rijm. In grote lijnen historisch verantwoord en feitelijk juist, maar vaak met een kwinkslag en een knipoog naar de werkelijkheid. De gedichten zijn daarom interessant én zorgen voor een glimlach.

Vrijwel alle gedichten die ten gehore worden gebracht, zijn van de hand van Emiel Bootsma. Hij schreef ze speciaal voor deze wandelingen. Daarbij borduurt Emiel geregeld voort op wat er op muren of straatstenen staat geschreven. Zo krijgt ook de poëzie van anderen een bijzondere dimensie. 

In totaal zijn er drie wandelingen beschikbaar: de Sneldichtwandeling van ruim drie kwartier, en twee langere routes van ruim anderhalf uur: de Versvoettocht en de Rijmrondloop. De gekozen route van de lange wandelingen kan afhangen van de drukte in de stad: is er veel volk op de been, dan wordt een deel van de drukke winkelstraten gemeden. Zo gaan de gedichten niet verloren in het stadsgeluid.

Locatie

Hintham 98
5246 AJ Rosmalen

Contact

Email: emiel@stadswandelingoprijm.nl
Telefoonnummer: 0650882298
Mobielnummer: 0736895483
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.