Profiel

Stichting Barbershop Ontmoetingsfestival

Westenburgerweg 28, 's-Hertogenbosch

  0 kei leuks     0 reacties
Organisatie Stichting Barbershop Ontmoetingsfestival bestaat uit:

Over deze Organisatie

De Stichting Barbershop Ontmoetingsfestival biedt voor barbershop koren en kwartetten een podium om close barbershop (een soort close harmony) arrangementen te presenteren aan een zo breed mogelijk publiek. De Stichting komt voort uit de Duketown Barbershop Singers uit 's-Hertogenbosch.

Het festival wordt 2-jaarlijks georganiseerd in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch en is het grootste barbershop evenement van Europa zonder wedstrijdelement. Barbershop is een zangstijl die gemakkelijk in het gehoor ligt en veel mensen aanspreekt.

Het doel is de zangers en het publiek laten ´genieten´ en ‘raken’ met barbershop muziek en entertainment.

Daarnaast dient het festival als inspirerende ontmoetingsplek voor koren en kwartetten. Naast het genieten van de mooie barbershop klanken en uitstraling van de zangers gaat er een stimulerende werking uit van de veelzijdigheid aan stijlen: jazz, dixieland, close harmony, blues en folksongs.

Wat is Barbershop?
Barbershop harmony is een vocale harmony gemaakt door 4 stempartijen: Tenor, Lead, Bariton en Bas. Hoewel het niet precies te zeggen is wanneer Barbershop zingen in deze vorm is ontstaan, is de groei van deze traditie voornamelijk tussen 1860 en 1920 begonnen. Het was een Amerikaanse volkskunst en in de vroegere jaren van de barbershop muziek improviseerden de zangers om een harmonieus geheel te krijgen. Barbershop wordt sinds 1978 in Nederland beoefend.

Interesse in barbershop zingen?
Nieuwsgierig geworden naar barbershop zingen? Sfeer proeven? Repetitie bijwonen? Dat kan! Kom vrijblijvend een kijkje nemen op de repetities van de Duketown Barbershop Singers (www.duketownbarbershopsingers.nl) of de Duketown Ladies (www.duketownladies.nl) .

Foto: Eric Ideler

Locatie

Westenburgerweg 28
5213SJ 's-Hertogenbosch

Contact

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.