Profiel

Nederlands Gregoriaans Festival

Sint Janskerkhof 8, 's-Hertogenbosch

  0 kei leuks     0 reacties
Organisatie

Over deze Organisatie

Het NGF wil een levende en levendige traditie van het gregoriaans bevorderen, in het bijzonder als cultureel erfgoed. Het gregoriaans repertoire vormt een basiselement van de West-Europese muziek en is een verbindende schakel met culturen uit het Midden-Oosten.

Het NGF wil de beoefening van dit repertoire zichtbaar en hoorbaar maken onder meer d.m.v. een tweejaarlijks festival. Gregoriaans repertoire wordt er ten gehore gebracht - zo veel mogelijk in samenhang met andere kunstuitingen als dans, beeldende kunst, theater en eigentijdse muziek (zowel vocaal als instrumentaal). Ook wordt een aantal facetten van de bestudering en hedendaagse uitvoeringspraktijk in workshops en lezingen geĆ«xpliciteerd.Het NGF streeft naar kwalitatief hoogstaande uitvoeringen door Nederlandse en buitenlandse professionele (top)ensembles.

In de oneven jaren organiseert het NGF een nationale Dag van het Gregoriaans, met een vriendenconcert, een lezing en een workshop voor dirigenten en scholaleiders. Het zal tevens de dag zijn waarop de deelnemers van het nieuw op te richten Gregoriaans Platform elkaar ontmoeten en met elkaar overleggen over het antwoord op de vraag hoe de studie en de beoefening van het gregoriaans in Nederland het best bevorderd kunnen worden.

Locatie

Sint Janskerkhof 8
5211 LA 's-Hertogenbosch
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.