Profiel

Rosmalens Mannenkoor

Repetitiezaal Café D'n Beer Dorpsstraat 77, Rosmalen

  16 kei leuks     1 reacties
Groep Rosmalens Mannenkoor bestaat uit:

Over deze Groep

Het Rosmalens Mannenkoor werd in 1983 opgericht en bestaat uit circa 45 mannen uit Rosmalen en verre omgeving. Omdat het koor een groot publiek wil aanspreken wordt ingezet op een breed en veelzijdig repertoire, dat bestaat uit liederen in vele talen en dat varieert van middeleeuws tot hedendaags. De muzikale leiding is in handen van Ien Bouwmans; naast haar dirigentschap schrijft zij ook koorarrangementen.  

Ieder jaar organiseert het RM het festival ‘Koren op de Rosmolen’ waarvoor zangverenigingen in de rij staan om mee te mogen doen. Het doel is om het publiek kennis te laten maken met diverse soorten koorzang en om de muzikale en vriendschapsbanden tussen de koren te bevorderen. Daarnaast geeft het Rosmalens Mannenkoor al vele jaren een altijd druk bezocht kerstconcert in de Lambertuskerk.  

Het stemgeluid van een mannenkoor wordt door velen gewaardeerd. Behalve het publiek genieten de mannen er zelf ook van. Samen zingen is een prettige én gezonde bezigheid, zowel in sociaal als in muzikaal/cultureel opzicht. Het RM is altijd op zoek naar zanglustige mannen die zich willen aansluiten en die wekelijks komen repeteren op donderdagavond. De meeste mannen die lid worden van het Rosmalens Mannenkoor, blijven dat heel lang, want de onderlinge verhoudingen zijn vriendschappelijk en het genieten van muziek zorgt voor een sterke verbondenheid. 

Locatie

Repetitiezaal Café D'n Beer Dorpsstraat 77
5241 EB Rosmalen

Contact

Email: info@rosmalensmannenkoor.nl
Telefoonnummer: 0735214768
  Reacties

Riet Manjé

2 dec 2016 14:17

Ziet er goed uit Mannen!

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.