Profiel

Kunstlocatie Würth

Het Sterrenbeeld 35, 's-Hertogenbosch

  1 kei leuks     0 reacties
Organisatie

Over deze Organisatie

DE VERZAMELING WÜRTH
De Verzameling Würth, die is ontstaan in de 60-er jaren, concentreert zich op kunst uit de 20e en 21e eeuw en bevat een collectie van ruim 18.000 verzamelstukken aan schilderijen, beeldhouwwerken en grafische werken. Op initiatief van Reinhold Würth wordt de bedrijfscollectie sinds 1991 getoond in de verblijfplaats van de firma, het Zuid-Duitse Künzelsau.Inmiddels zijn er 14 eigen Würth musea en kunstdependances in Europa, veelal geïntegreerd in het hoofdkantoor van het desbetreffende land.

De bedrijfscultuur
Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, kunst dichterbij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit, ook bij de eigen medewerkers te creëren, liet Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in de Würth-Groep integreren.Reinhold Würth: ‘Ik ben ervan overtuigd, dat de levendige en kritische omgang met kunst leidt tot de juiste weergave van de bedrijfscultuur’.

In de 60-er jaren van de vorige eeuw begint Reinhold Würth met het verzamelen van moderne en hedendaagse kunst uit de 20ste en 21ste eeuw.Deze verzameling wordt onder andere in eigen Würth musea tentoongesteld. In Europa beschikt de Würth-Groep over in totaal 10 kunstmusea en 4 kunstdependances in Duitsland, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Frankrijk en Spanje.

Met de opening van Kunstlocatie Würth in ’s-Hertogenbosch in 2002 is in het destijds nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V. een begin gemaakt aan de integratie van kunst en cultuur als onderdeel van de bedrijfscultuur. Kunstlocatie Würth exposeert kunstwerken uit de Verzameling Würth en is gratis toegankelijk voor de eigen medewerkers en uiteraard voor het in kunst geïnteresseerde publiek.

Locatie

Het Sterrenbeeld 35
5215 MK 's-Hertogenbosch

Contact

Email: Brigitte.Hoppenbrouwers@wurth.nl
Telefoonnummer: 0736291552
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.