Profiel

Harmonie Oude Post

Rijnstraat 497, 's-Hertogenbosch

  0 kei leuks     0 reacties
Groep

Over deze Groep

Muziekvereniging Harmonie Oude Post is opgericht in 1923 als onderdeel van de personeelsvereniging van PTT. Na bijna een eeuw van samenwerking zijn de wegen van de harmonie en TNT Post in 2010 gescheiden en zijn wij als zelfstandige Harmonie verder gegaan. De vereniging bestaat uit twee onderdelen; namelijk het harmonieorkest én de drumband.


Activiteiten & Muziek
Harmonie Oude Post kenmerkt zich door een muzikale balans, welke is terug te vinden in onze muziekkeuze én de invulling van onze activiteiten. De muziek is zeer divers en varieert van lichte en makkelijk in het gehoor liggende muziek tot aan serieuze harmonieuze stukken. Dit zorgt ervoor dat de leden de ruimte krijgen om op het ene moment ontspannen muziek te maken, terwijl zij op andere momenten muzikaal enorm worden uitgedaagd! Met deze invulling houden wij onze concerten ook verrassend voor het publiek.

Onze vereniging verzorgt 10 tot 12 optredens per jaar. Zo ziet het Bossche publiek ons in het voorjaar op straat marcheren bij onder andere de intocht van de Bossche wandel 4Daagse en eens in de twee jaar tijdens de Taptoe. Daarnaast spelen wij op het Kerkpleintje voor het Prins Bernard Cultuurfonds en op de Markt tijdens de jaarlijkse Hartjesdag. Ook zijn wij ambassadeur van muziek buiten onze stad. Jaarlijks organiseren wij een uitwisseling met een collega orkest en iedere twee jaar bezoeken wij de Belgische zusterstad Leuven voor een concert in het gemeentehuis.

Dirigent
Sinds 2017 staat Jesse van Lankveld, 25 jaar oud, als dirigent voor ons harmonieorkest. Met dit jonge talent hebben wij een podium gecreëerd om zowel Jesse als onze vereniging muzikaal te laten groeien.

Mocht je eens willen komen luisteren of misschien meespelen, kom dan gerust eens langs tijdens een van onze repetities in onze repetitieruimte in Wijkcentrum de Stolp aan de Rijnstraat 497 te ‘s-Hertogenbosch.

Het orkest repeteert hier elke maandagavond van 20:30 tot 22:15 uur. Je bent van harte welkom, maar neem eerst even contact op met een van onze bestuursleden.

Locatie

Rijnstraat 497
5215 EJ 's-Hertogenbosch

Contact

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.