Profiel

Kunstkring de Meent

Helschenhoek 1, Nuland

  3 kei leuks     0 reacties
Organisatie Kunstkring de Meent bestaat uit:

Opening Expositie Kunstkring de Meent

 

Over deze Organisatie

De kunstkring De Meent is gevestigd in Nuland en ontplooit haar activiteiten in en vanuit het gemeenschapshuis De Meent; Prins Bernhardplein 10. De kunstkring is in 1993 ontstaan en is in 1995 officieel als vereniging geregistreerd.

De vereniging heeft thans 29 leden en enkele ondersteunende leden.

Leden zijn personen die daadwerkelijk creatief bezig zijn.

Binnen de vereniging kennen wij een grote variatie aan technieken die worden beoefend.

Elk jaar worden minimaal twee lezingen in de Meent georganiseerd, die goed worden bezocht. Soms wordt een dergelijke lezing georganiseerd als voorbereiding op een specifieke excursie of als thema voor de jaarlijkse tentoonstelling. Voor leden worden workshops georganiseerd op allerlei gebied. Het hoogtepunt is toch elk jaar de overzichtstentoonstelling in De Meent, waarbij leden hun werk exposeren en kunnen verkopen. Deze exposities, op zaterdagmiddag en op zondag, worden zeer druk bezocht. Intussen heeft de kring leden die zich ontwikkeld hebben tot (semi-)professionele kunstenaars. Een aantal heeft in verschillende galeries geëxposeerd en een naam opgebouwd in de regionale kunstwereld.

Om lid te worden maakt het niet uit welke kunstvorm je beoefent; schilderen, beeldhouwen, quilten, tekenen of houtbewerking, om maar een aantal disciplines te noemen. Heb je interesse om lid te worden neem dan contact op via info@kunstkringdemeent.nl

In dit najaar exposeren leden van de kunstkring in “De Muzerije, het huis voor de Amateurkunst” in Den Bosch als ‘Wijk Dertien’.

Voor info: Email = info@kunstkringdemeent.nl

Website: www.kunstkringdemeent.nl

Locatie

Helschenhoek 1
5391GA Nuland

Contact

Email: info@kunstkringdemeent.nl
Telefoonnummer: 0735325332
  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.