Vraag Mieke Kuijpers

Verkiezing Het Beste Amateurkunstwerk 2019

Geplaatst op: 03-04-2019

Babel is op zoek naar dé amateurkunstenaar uit

’s-Hertogenbosch en omgeving die Het Beste Amateurkunstwerk heeft gemaakt!

Dit jaar is er gekozen om een thema te koppelen aan de zoektocht naar Het Beste Amateurkunstwerk. Dit heeft alles te maken met de samenwerking die Babel aangaat met Bosch Parade. De ‘botenparade’ eert aankomende editie Jeroen Bosch door middel van een beeldend verhaal wat een universele fabel vertelt over de altijd doorgaande vernieuwing. Bosch was de allereerste genreschilder die het gewone volk een volwaardige plaats gaf in zijn schilderijen en was daarmee zijn tijd ver vooruit. De wedstrijd Het Beste Amateurkunstwerk haakt hier op in met het thema: (in) beweging

Ben je amateurkunstenaar en wil je graag deelnemen aan de wedstrijd? Selecteer dan maximaal drie eigen kunstwerken welke passen binnen het thema (in) beweging. Stuur vóór 20 mei 2019 een mail naar info@cultuurbosch.nl met daarin je NAW-gegevens en foto’s van de betreffende werken. Babel selecteert per deelnemer één kunstwerk voor deelname welke wordt opgenomen in een overzichtsexpositie.  

Op maandag 3 juni 2019 wordt de expositie feestelijk geopend en worden de prijzen voor de eerste plaats, tweede plaats, derde plaats en de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Zij ontvangen allen een tegoedbon van onze sponsor De Kwast. De winnaar van de eerste prijs wint daarnaast de felbegeerde titel, een gratis cursus én een solo-expositie bij Babel, twee tribuneplaatsen tijdens Bosch Parade!